Allereerste nieuwsbrief

Allereerste nieuwsbrief

Een nieuwsbrief? Een nieuwsbrief! Althans voor sommige van jullie. Want voor de meeste mensen die ons (een beetje) kennen hebben we oud nieuws.

Hebben we góed nieuws? Het is maar hoe je het bekijkt. Wij vinden van wel. Anderen zeggen: leuk voor jullie. Moet je doen. Soms gevolgd door: jammer voor ons. Of: hoe moet dat met je kinderen, jullie huis, jullie pensioen, jullie kippen (die we niet meer hebben)? Of hoe doe je dat met de auto, je verzekeringen en alle andere praktische zaken waar we ons mee bezig houden in dit leven? Hoe gaat dat met je werk, Gert? En met al jouw bezigheden, Marjo?

Waar hebben we het nu eigenlijk over?

Wanneer? Volgend najaar.
Bestemming: Thailand.
Hoe? We hopen uitgezonden te worden via OMF, een zendingsorganisatie die in Zuid-Oost Azië werkt.


Wat??
Laten we het uitleggen:

Dit plan komt niet uit de lucht vallen. Na de studietijd hadden we al plannen om zendings- en/of ontwikkelingswerk te gaan doen. Ons leven liep anders. Via 5 jaar “Engeland” en nu alweer ruim 22 jaar “Urk”. Via het krijgen en opvoeden van vier prachtige kinderen. Via het ons verder groeien en ontwikkelen tot de mensen die we nu zijn.

En zowaar: een aantal jaren geleden kwam onze oude droom weer tot leven. We gingen ons oriënteren op mogelijkheden voor de tijd dat onze kinderen het huis uit zouden zijn. Met name ook op mogelijkheden voor een nieuwe weg samen. Ons leven is natuurlijk voor een groot deel gescheiden geweest. Met name door de grote impact van het huisartsenvak en daardoor een vrij strikte rolverdeling. Al zoekende hebben we 3 jaar terug een periode van drie maanden doorgebracht in Thailand. Ook via OMF. Gert als medisch adviseur voor alle mensen die voor OMF werken. Marjo in allerhande functies. Samen beschikbaar voor ondersteunende taken.

Die periode is ons goed bevallen. We werden bevestigd om op deze weg verder te gaan.

En nu, 3 jaar verder, is de beslissing gevallen. Vorig jaar Kerst heb ik, Gert, mijn collega’s verteld dat ik wilde  stoppen. En voorjaar 2017 is het zover. Er is gelukkig een opvolger in beeld. Dit betekent dat we ons komend jaar gaan richten op de overstap naar een heel ander leven,

Voor zover we dat nu kunnen bekijken reizen we in september af naar Thailand, waar Chiang Mai onze standplaats zal worden. Chiang Mai, in het noorden van Thailand, dat  gunstig ligt voor het  bereizen van de landen rond Noord-Thailand.

Dit zijn de gebieden waarvoor Gert als medisch adviseur verantwoordelijk wordt. Samen willen we ons inzetten voor de zendelingen van OMF door ondersteuning te geven door cursussen, bezoeken en pastoraat.

We willen dit werk (voorlopig) voor een half jaar per jaar doen. De andere helft van het jaar willen we gewoon in Nederland verblijven. Dicht bij de kinderen. Dat betekent (voorlopig) dus ook geen verhuizing. Dat betekent voor Gert werken in Nederland als waarnemend huisarts. In de dagpraktijk en/of op huisartsenposten.

Tot september hebben we lekker de tijd om ons voor te bereiden. Enkele cursussen volgen, de laatste keuringen, visa aanvragen et cetera, We houden zelfs tijd over om afscheid te nemen hier en daar. En niet te vergeten zullen we in de loop van de zomer uitgezonden worden via onze kerkelijke gemeente, de Fontein, in Emmeloord.

Met deze berichten willen we jullie graag op de hoogte houden van ons werk.

4 gedachten over “Allereerste nieuwsbrief

 1. Fijn om jullie ontwikkelingen te volgen.
  Goede gezegende tijd in al julli voorbereidingen.
  We spreken elkaar vast nog wel.
  Lieve groet
  Wim en Martine

 2. Dag Gert en Marjo, nou meteen thuis even jullie blog opgezocht en ja hoor! Dat is snel he? (0; Ik was toch wel benieuwd naar jullie verhaal. Sturen jullie berichtjes rond als er een nieuw verhaal op de site staat? Kan ik op de lijst? Gods zegen gewenst met de voorbereidingen etc. Hartelijke groeten van Heleen Oosterom (retraite)

 3. Gert en Marjo,

  Veel succes met jullie zendingswerk.
  En als je terug bent voor verlof
  hoop ik wat visjes voor je te regelen.
  In je vrije tijd kun je nog even kijken naar
  youtube: Fons Jansen: de huisarts.
  Shaloom, Koos en Marleen Rabbers

 4. Beste Gert en Marjo,
  Wat heerlijk dat jullie kinderen bij jullie zijn deze kerstdagen!!! Geniet er met volle teugen van.

  heel veel zegen en sterkte met jullie werk, ook voor het komende nieuwe jaar, met al zijn uitdagingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *