Uit de boot stappen!

Uit de boot stappen!

We zijn al een paar maanden na de eerste nieuwsbrief. Maar stilzitten is er niet bij. Er gebeurt veel.
In januari een week naar Otford, Kent in Engeland geweest voor een cursus voor alle Europese kandidaten van OMF. Er waren mensen uit Schotland, Engeland, Zwitserland, Duitsland en Nederland natuurlijk. Het was een goede inspirerende week.
Opbouwend en ontspannend. Goede contacten gelegd en een leerzame middag gehad op het OMF kantoor in Borough Green. Hoe doe je verslag aan je achterban? Waar kun je informatie vinden? Wat erg fijn was om te ervaren is de verbondenheid met elkaar. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en zitten allemaal in hetzelfde proces. Onze OMF-familie!

Onze ThuisFrontCommissie (TFC) is ook van start gegaan. In februari hebben we een informatieve avond gehad op het kantoor van OMF in Terschuur. Een lekkere oosterse maaltijd hoorde er ook bij. Ondertussen zijn ze al hard bezig voor ons en daar zijn we erg blij mee.
De TFC bestaat nu nog uit 4 personen: Pim en Jacqueline Durieux en Anneke en Jelle Stevens. Zij zullen zich nog een keer voorstellen.

Wat gebeurt er verder? Heel veel formulieren invullen, medische keuring, incl. longfoto en bloedtest, financieel overleg, visum en taalstudie proberen duidelijk te krijgen en nog veel meer. Dan denken we klaar te zijn en dan komt er weer wat om te regelen. Is het niet voor Thailand, dan wel voor hier op Urk. Maar stapje voor stapje komen we dichterbij september.
Onze vertrekdatum staat nog niet vast, maar we hopen in die maand te vertrekken.

30 april mochten we een zendingskwartiertje invullen in de Fontein, in Emmeloord. Zij zijn de gemeente die ons zal uitzenden naar Thailand. We willen graag duidelijk maken in onze kerk maar ook naar iedereen die achter ons werk staat, dat wij het werk niet alleen kunnen doen.

We doen het samen, aan de hand van onze God en Vader.

1 mei 2017 was een belangrijke datum. Gert werd die dag 58 jaar en we zijn blij dat we dat konden vieren. Toch was het ook een dag met gemengde gevoelens en gedachten. Na precies 23 jaar is Gert gestopt als huisarts op Urk. We hebben daar maanden naar toegeleefd. Ondanks dat was het wel even slikken toen het zover was. Zijn kamer leegruimen, alles afsluiten en dan thuis komen. Je hoopt dat je je erop kan voorbereiden, maar toch…!
Je wordt dan wel eens heen en weer geslingerd. Is dit het dan… en waar gaan we heen?
De toekomst is nog onzeker. We weten nog niet veel: waar gaan we wonen, wanneer gaan we weg, wat doen we met ons huis op Urk en ga zo maar door. Ik (Marjo) ben niet iemand die van onzekerheden houd. Dat is iets wat ik zal moeten leren. Loslaten en vertrouwen dat God voor ons zal zorgen.

Morgen, 5 mei, is de afscheidsreceptie van Gert als huisarts op Urk. In de volgende nieuwsbrief zullen we daar wat meer over vertellen. Hopelijk kunnen we dan meer duidelijkheid geven over de vertrekdatum.

Op 25 juni om 19.30 uur is er een informatieavond over ons werk in Thailand in onze gemeente: de Fontein, Wilgenlaan 4, Emmeloord.

Onze OMF-familie, Kent, Engeland

4 gedachten over “Uit de boot stappen!

 1. Beste Marjo,

  Die huiverigheid voor het onzekere kan ik
  me heel goed indenken,ik zal er voor bidden

  h .groet

 2. Gelezen!

  Mooie rustige kleuren, prettig om te lezen. Advies: Vertel iets meer over waarom jullie deze stap zetten. Welk verlangen daar onder ligt en wat jullie drijfveren zijn. Dat maakt het voor (niet zulke dichtbije lezers) het wat meer in verband staan met de stappen die jullie hier zo mooi beschrijven. (gratis advies 😉

  1. Sorry! Michael of Gert & Marjo,
   Het was niet duidelijk dat deze reactie publiekelijk te zien was. Ook dat zou je kunnen vermelden in aanloop naar het invullen van een reactie formulier. Weer wat geleerd.

   Hartelijks! aline

 3. Hallo Gert en Marjo,
  hartelijk dank voor jullie bericht. Ik print jullie fotootje uit, zodat ik die in ons ‘gebedsbakje’ kan doen. Zo komen we jullie regelmatig tegen in ons gebed. Sterkte, zegen, hartelijke groet, ook van Tineke, Johan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *