Heet, Heter, Thailand!!

Heet, Heter, Thailand!!

Hier zijn we dan! Vanuit Lopburi, een plaats 2 uur rijden ten noorden van Bangkok, ons eerste bericht. Mijn vingers plakken aan het toetsenbord vast, zo warm is het hier.
Alles gaat langzamer, dus ook dit.

Schiphol

Hoe het begon afgelopen woensdag: we werden door een vriendin naar Schiphol gebracht. Met 2 grote koffers en 2 handkoffers moet het de komende 6 maanden lukken. Irene en Tobias, haar vriend, zwaaiden ons ook uit op Schiphol.
Je doet alles in die laatste dagen op de automatische piloot. Dus ook wel een beetje het afscheid nemen. Het laatste weekend in Nederland was al emotioneel genoeg voor ons, met name voor mij. Een laatste weekend met de kinderen, (voor enkele maanden) en een zeer bemoedigende uitzenddienst in onze gemeente zondag 3 september maakten het tot een intensief weekend. Wat een belangstelling! Dat hadden we niet verwacht. De dienst is nog te zien via livestream op de website van de vbg De Fontein, Emmeloord. We willen iedereen bedanken voor alle bemoedigingen, teksten en andere manieren van steun en meeleven.
Alle dank aan God, onze Vader!

Uitzenddienst 3 sept.

Onze reis is voorspoedig verlopen. Na een dag en nacht Bangkok, het guesthouse, filerijden en naar immigratie, op naar Lopburi. Hier is de taalschool van OMF. Hier komen alle zendelingen van OMF, die in Thailand gaan werken, een jaar fulltime cultuur- en taalstudie volgen. Petje af! Wij mogen er even 6 weken van proeven, maar eerst een paar dagen proberen te landen met jetlag etc. Andere studenten nemen ons elke keer mee naar een ander restaurant. Want wie het nog niet wist, we gaan elke dag uiteten! Je eet hier voor ongeveer €1,50 een heerlijke Thaise maaltijd. Daar kan je toch niet voor gaan koken! Zo leren we in een korte tijd iedereen kennen die met OMF uitgezonden is. Woensdagavond is de fellowship avond met Bijbelstudie en ontmoeting voor iedereen van OMF Lopburi. Volgende keer meer over de taalstudie. Vandaag hebben we onze tong gebroken over de vele klanken. Het wordt nog wat om die ons eigen te maken. 2 uur per dag met een persoonlijke leraar oefenen, 4 uur zelfstudie.

 Lopburionze straat en onze woonkamer

Hoe gaat het nu met onszelf? Wisselend. Gert laat het allemaal maar over zich heen komen. Hij had veel last van de jetlag. Ik had vandaag een slechte dag. De hitte sloopt me op dit moment (daarom heb ik net maar even in de regen gedanst tot ik het koud kreeg, heerlijk). Niet te veel stilstaan bij mijn gevoel (help, waar zijn we aan begonnen), maar vasthouden aan het weten dat we zitten waar we horen te zitten. God heeft ons hier gebracht en Hij wil ons hier gebruiken.


TFC contactgegevens: Pim en Jacqueline Durieux. E. wdcdurieux@gmail.com. Giften kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer IBAN: NL08ABNA0529591219 t.n.v. Stichting OMF NL O.v.v.: voor het werk van Gert en Marjo Jonkheer in Thailand. BIC: ABNANL2A.          OMF is een ANBI erkende instelling.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Heet, Heter, Thailand!!

  1. Nat, natter…..Nederland! Lieve Marjo en Gert.
    Wat leuk om jullie eerste ervaringen te lezen vanuit Thailand. Best pittig lijkt me; nieuwe leefomgeving, nieuw sociale omgeving, kennismaking op allerlei gebied, starten met taallessen, ben benieuwd hoe dit uit jullie mond klinkt :-)……..en tussendoor acclimatiseren. Petje af! In gebed en gedachten leven we mee.

  2. Inmiddels zijn jullie al een paar weken verder met het spreken van Thai en het wennen aan de hitte! Succes met jullie “opleiding” en straks met jullie werk daar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *