Oriëntatiecursus, OMF Int., en vreemde vogels!

Oriëntatiecursus, OMF Int., en vreemde vogels!

Singapore, wat een stad! schoon, duur, groen, multi-cultureel, veel onweer en regen, heet en vochtig, goed openbaar vervoer en schitterende parken. Ja, daar ben je dan ineens. Van Thailand naar Singapore. Van een Aziatisch land naar een “westerse” stad. Van samen in een huis wonen, naar een gebouw waar je met 22 nieuwe zendelingen en 3 kinderen bijna 4 weken gaat wonen en studeren. 22 mensen uit 11 landen: Zwitserland, Amerika, China, Japan, Duitsland, Filipijnen, Taiwan, Nederland, Engeland, Faroer eilanden en Korea, die over een paar dagen allemaal naar hun zendingsgebied vertrekken in Zuid Oost-Azië. Op het terrein  staat ook het kantoor van OMF Internationaal. Hier werken ook nog eens 30 mensen uit heel veel verschillende landen.

Wat hebben we hier gedaan? Elke ochtend van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur was er een studieprogramma. Het eerste uur van de dag begonnen we met de gehele staf. Een uur van getuigenis, lofprijzing en gebed voor het zendingswerk in de verschillende landen in Oost-Azië. Bijzonder om al die getuigenissen te horen hoe God mensen roept om dit werk te gaan doen. Er gaan ook mensen werken in creatief toegankelijke landen, d.w.z. dat ze daar niet heen gaan als zendelingen, maar met een officiële andere taak. Evangelisatie mag niet in die landen. Daarom zullen we ook niet veel foto’s laten zien van mensen die we hier ontmoet hebben.

Andere onderwerpen waren gezondheid, stress, integrale zending, geestelijke wereld, werken in een multi-cultureel team, OMF en Daniël training en nog veel meer. Over de Daniël training wil ik iets meer zeggen. De naam komt van het boek Daniël uit de Bijbel: Hoe kunnen wij leven in een andere cultuur, net als Daniel die als Jood elders moest leven en werken? Observeren van de cultuur. Aanpassen voor zover mogelijk. Terwijl we trouw blijven aan de visie en missie die God ons gegeven heeft. Het is niet de bedoeling om ons geloof op een westerse manier over te brengen. Het was bijzonder om hier met elkaar over te praten en gedachten uit te wisselen. We hebben heel veel geleerd, niet in het minst over OMF internationaal. Het is een goede start geweest en we zien er naar uit om naar Chiang Mai te gaan.

 

We hebben natuurlijk ook een paar uitstapjes in de natuur gedaan. Het OMF kantoor ligt op een schitterende plek tegenover de botanische tuinen waarvan een groot gedeelte werelderfgoed is. Elke middag na de lessen gingen we daar wandelen en natuurlijk vogels kijken. Voor Gert een buitenkansje. Meer dan 70 verschillende vogels waaronder een soort zeearend en visarend, neushoornvogels, verschillende soorten spechten en ijsvogels. Heel veel eekhoorns en monitors ( grote hagedis van 2 meter). Aan de kust nog een zeeotter gezien en een prachtige lichtshow in reusachtige kunstbomen. Tijdens een weekenduitstapje met Dr. George en zijn vrouw Mabel en Melissa, ook een vogelliefhebber, naar een moerasgebied geweest op de grens met Maleisië. Hier hebben we ook nog krokodillen gezien. Daarna een culinaire specialiteit van Singapore geproefd, nl. Fishhead curry in een Chinees fishhead restaurant!

We zijn erg blij en dankbaar voor wat God ons heeft laten zien door de andere mensen heen. God is trouw en de belangrijkste les voor mij is om hem in alles te vertrouwen. Zelfs als het gaat om laptops die crashen, zoals de mijne. Hoe ik samen met de IT man daarvoor bidt en de volgende dag de laptop zonder kosten weer terug krijg met alle informatie erop. Ook heb ik een kleine week de griep gehad. Dit was erg jammer. Toch was die tijd goed voor mij om alles tot rust te laten komen in mijn hoofd, hart en lichaam. Samen hebben we het goed. Morgen 22 november, vliegen we naar Chiang Mai. Daar zullen we ons proberen te gaan settelen. Gert begint zijn werk als medisch adviseur en de taalstudie begint weer, al is dat op een lager pitje.

Graag gebed voor deze volgende stap.

 

TFC contactgegevens: Pim en Jacqueline Durieux. E. wdcdurieux@gmail.com. Giften kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer IBAN: NL08ABNA0529591219 t.n.v. Stichting OMF NL O.v.v.: voor het werk van Gert en Marjo Jonkheer in Thailand. BIC: ABNANL2A.          OMF is een ANBI erkende instelling.

Eén gedachte over “Oriëntatiecursus, OMF Int., en vreemde vogels!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *