Leven in twee werelden!

Leven in twee werelden!

Na de laatste nieuwsbrief is er veel gebeurd. We zijn al over de helft van onze tijd in Nederland. Dus tijd voor een update!

Wat was het vreemd om terug te komen in Nederland, op Urk en in ons eigen huis. Vreemd, maar toch ook vertrouwd.  Alles nog op dezelfde plek: bordjes, kopjes, kleren, planten etc. De eerste dagen was het onwennig. Jetlag natuurlijk en verder de gewone dingen weer doen, zoals boodschappen, stofzuigen, eten koken……. Natuurlijk was het erg leuk en goed om de kinderen weer te zien en vrienden en kennissen te ontmoeten. Het was goed om steeds iets te kunnen vertellen over Thailand en ons werk daar. De reacties van mensen lopen uiteen van “zijn jullie er nu al weer” tot “jullie gaan nu niet meer terug zeker” en nog veel meer. Het was erg fijn om de eerste zondag in Nederland naar onze eigen gemeente te gaan. We voelden ons welkom en thuis. Elke week in Nederland was weer anders in onze beleving. Van wat doen we hier eigenlijk tot ja, het is weer goed om thuis te zijn en alles er tussen in.

Het is ook een bijzondere tijd voor ons als ouders. Miriam is op 28 april getrouwd met Michaël. Wat een bijzondere dag was dat! Emotioneel ook. Wat waren ze mooi. We zijn blij en dankbaar dat ze elkaar gevonden hebben. Wat fijn ook dat we daar met elkaar naar toe konden leven. 2 weken ervoor, op de 13e april, hebben Irene en Tobias zich verloofd. Zij hopen in september 2019 te gaan trouwen. En dan hebben we nog een bruiloft in het vooruitzicht. Bram en Roos geven elkaar op 18 juli D.V. het ja-woord. Een drukke tijd dus. Maar vooral een vreugdevolle tijd. Want we zijn erg blij met iedereen die bij ons gezin gaat horen. Dit allemaal bij elkaar maakt dat we soms aardig door elkaar worden geschud. Alles een plekje geven van wat er verandert is en/of gaat veranderen valt niet altijd mee.

Na één week thuis geweest te zijn, is Gert aan het werk gegaan op Het Dok op Urk, zijn oude werkplek. Nu als zzp-er. Het bevalt hem prima. Hij ziet veel van zijn oude patiënten terug. Veel hebben hem gemist en vragen of hij nu blijft. Gert werkt bijna full-time, met diensten erbij. Het werk van Thailand als medisch-adviseur is hij blijven doen in de avonduren of op zijn vrije dagen. Dat is dan voornamelijk mailcontact en af en toe een skypegesprek.

Marjo’s Thaise lerares (Phaylin) is goed bezig:  zij geeft Marjo in Nederland les via skype.

In onze gemeente hebben we 22 april een presentatie van ons werk gegeven. Dit was goed. Er was een grote belangstelling en we voelden ons gezegend met een ieder die erbij was.

Ons contact met OMF Nederland blijft ook bestaan door allerlei bezigheden. We hebben een debriefing ( overleg) gehad, vlak nadat we teruggekomen waren. Marjo en Bram hebben meegeholpen met de OMF-event dag in Voorthuizen. We hebben meegewerkt in de OMF-stand bij Opwekking in Biddinghuizen. Op de gebedsochtend op 6 juni in Terschuur hebben we via skype ons voorgesteld en gebeds- en dankpunten gedeeld. Eind juni is er een Home Assignment Reunion gepland. Een driedaagse kleine conferentie met zendelingen van OMF, die met verlof zijn in Nederland. Dus genoeg om onze focus op ons werk voor God in Thailand te houden.

Op dit moment zijn we samen 2 weken op vakantie op een camping in Noord- Toscane, Italië. We genieten van de natuur, de vogels, wilde bloemen en de bergen. Heerlijk om er samen even tussenuit te zijn en tot rust te komen.

Bedankt voor het meeleven, ook via gebed en financiële steun.

Wie ons nog wil zien: tot 28 augustus zijn we in Nederland.

Tot besluit een woordje Thai.  “Prachao uayphoon”. Dat betekent: God zegene U.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *