Thailand, here we come!

Thailand, here we come!

? Joop Strietman

Eindelijk lijkt het erop dat we terug kunnen naar Thailand! Na 20 maanden onzekerheid, hopen we op 19 november onderweg te zijn naar Bangkok. Het was de laatste maand een spannende tijd. Onze visumaanvraag in Thailand was klaar. Dus wij moesten hier aan de slag. Een afspraak bij de Thaise ambassade maken, visum aanvragen in Den Haag, visum ophalen 5 dagen later in Den Haag, Thailand Pass aanvragen, vlucht boeken, quarantaine hotel in Bangkok boeken en nog veel meer. En dit klinkt misschien allemaal rechttoe rechtaan, maar dat was het niet. Het vroeg van ons veel vertrouwen en geduld. Veel spanningen of het allemaal zou lukken. De Thaise autoriteiten kunnen pietje precies zijn. Als ik dan een telefoontje krijg van de Thaise ambassade gaan alle alarmbellen rinkelen. Uiteindelijk bleek het een misverstand te zijn van hun kant. Opluchting bij ons!

Hebben we er zin in?

Ja en nee…. Het is vreemd om iets, waar we maanden op hebben gewacht, werkelijkheid te zien worden. We moeten ons hier weer los rukken uit ons leventje. Onze kinderen loslaten. Gert zijn werk als huisarts staken. En natuurlijk familie en vrienden weer vaarwel zeggen.

We hebben veel zin om iedereen in Thailand weer te ontmoeten. Te ervaren hoe het weer in ons huisje is en hoe het leven veranderd is in Chiang Mai. Het warme klimaat, de mooie natuur en het Thaise eten zijn aantrekkelijke bijkomstige zaken. De warme reacties van de zendelingen in Thailand op het bericht van onze terugkeer doet ons goed.

Thailand en COVID

Tot het voorjaar had Thailand nog nauwelijks te kampen gehad met COVID. Daarna ging het hard. Er zijn inmiddels 20.000 doden geregistreerd door COVID. Momenteel komen er dagelijks rond de 7400 nieuwe “gevallen” bij. Dit op een bevolking van 68 miljoen. In Chiang Mai, waar wij wonen, waren er zo’n 400 nieuwe besmettingen per dag de laatste weken. Reden waarom er strenge maatregelen zijn in Thailand. Op straat: verplicht een mondkapje dragen. Bij elke winkel word je getemperatuurd! Toch gaat het land weer langzaam open. Was er tot voor kort een quarantaineplicht van 2 weken voor reizigers. Nu is dat teruggebracht tot één nacht mits je volledig gevaccineerd bent. En je bij aankomst een negatieve test scoort.

Thuis of thuis?

En dan, thuis in Chiang Mai? Thuis op Urk? Thuis onderweg?

Onze voorganger las vandaag uit Psalm 84. Een psalm van verlangen om bij de HEER van alles en iedereen te wonen. Een psalm die zingt dat er plaats is voor een mus en voor het nest van een zwaluw en haar jongen. Waar? Bij Hem.

Waar zijn wij thuis? Bij Hem!?

Gelukkig zijn de mensen die Uw kracht kennen en ervaren, zij weten hoe zij op Uw weg moeten blijven! (vers 6)

Om met studenten te spreken: daar zijn we thuis-thuis.

Hartelijke groet!! De volgende keer weer een bericht uit Thailand!!?

18 gedachten over “Thailand, here we come!

 1. Hoi Marjo en Gert.
  Eindelijk is het zover.
  We wensen jullie de onmisbare Zegen toe van God.
  Dat Hij jullie zal begeleiden op de weg die jullie mogen gaan.
  Dat Hij wijsheid schenkt waar jullie dat nodig hebben.
  Als je erom bid geeft Hij dat.
  Heel veel liefs Hendrik en Mien

 2. We zijn heel blij voor jullie.
  Veel vreugde en sterkte in de voorbereidingen.
  Hij omgeedt julie van voren en van achteren en Zijn Hand is op jullie,en op die van jullie kinderen.

  Goede reis,en veel zegen.
  Lieve groet
  Wim en Martine

 3. Heel fijn lieve mensen, dat het eindelijk zover is!
  We wensen jullie alle goeds toe, een voorspoedige reis en aankomst! En dat jullie weer snel je ritme vinden! We blijven voor jullie bidden!
  Lieve groet,
  Johan en Tineke.

 4. Beste Gert en Marjo,

  Wat fijn dat jullie kunnen gaan. Heel veel zegen bij de verdere voorbereidingen en we blijven jullie volgen.

  Gods rijke zegen,

  Oscar en Loïs

 5. Wat ben ik blij voor jullie dat er eindelijk duidelijkheid is. Sterkte bij alle laatste dingen die geregeld moeten worden en vooral bij het afscheid nemen. Maar er wordt naar jullie uitgekeken in Thailand.
  Een goede reis en terugkeer in jullie huisje! Samen met Hem weer verder.
  Lieve groet, Wilna

 6. Echt fijn voor jullie, al loop je wel net de zak van Sinterklaas mis 🙂
  Misschien omdat dit kado er toch niet in paste.
  Maarre…(zou Gert zeggen) veel zegen in de voorbereidingen en veel liefs!

 7. Dag Gert en Marjo
  Wat fijn te horen dat het nu eindelijk zover is. Wat een achtbaan was het in de afgelopen tijd! We wensen jullie van harte Gods vrede en rust toe.
  Hartelijke groet
  Piet en Agaath

 8. Lieve Gert & Marjo,
  Het was goed om jullie vanmorgen voor in de kerk te zien staan.
  Een speciaal moment dat jullie letterlijk zien dat er een gemeente biddend achter jullie staat. En tegelijk zoals jullie weten is er een God die we niet altijd zo letterlijk zien, maar zeker weten dat Hij er is. Hij gaat mee waar je ook gaat. ‘Want de ogen van de HEERE trekken over de hele aarde, om Zich sterk te bewijzen aan hen van wie het hart volkomen is met Hem.’
  ‭‭2 Kronieken‬ ‭16:9‬ A ‭HSV‬‬
  God zorgt! Goede reis en een behouden aankomst in Thailand gewenst. Groet, Herman&Arenda

 9. Een goed bericht met een prachtig einde: zo mogen jullie ook verbonden blijven met anderen IN Hem, met anderen die ook zo ‘thuis’ willen zijn.
  Een heel gezegende en zegenende tijd toegewenst!
  Veel liefs,
  Jan Willem en Jolanda

 10. Sterkte in deze dagen van afscheid nemen. Heb een voorspoedige reis, ook al is -ie met mondkapje;), en een fijne start in jullie Thailand.
  Direlse

 11. Bijzonder dat jullie nu weer in Thailand zullen zijn.
  ” Thuis is waar je hart is” je hart kan heen en weer gaan met gevoelens en gedachten die daarbij horen.
  We bidden om Gods bescherming.
  En voor Zijn zegen over jullie aanwezigheid aldaar.
  Lieve groet, Jaap en Wietske

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *