Een nieuwe koers

Een nieuwe koers

Daarom stellen wij er een eer in, hetzij thuis, hetzij in den vreemde Hem welgevallig te zijn. 2 Kor.5:9

Een hartelijk welkom weer op ons blog. We hopen dat deze blog weer een goed inkijkje geeft in onze situatie.

Terugblik

Eén van de doelstellingen van deze periode in Thailand was erachter te komen of we op de “oude” manier door konden gaan of niet. Hoe is ons dat vergaan?

Nou, wanneer iemand met een helikopterview naar ons zou kijken ziet-ie een actief koppel. Begin januari zijn we naar Bangkok gegaan. Veel medische keuringen wachten daar. Een paar volle weken met ook nog een bezoek aan Lopburi waar we ooit een blauwe maandag op de taalschool hebben gezeten (2017). Het was een drukke, maar goeie tijd met veel ontmoetingen. Met bekenden en onbekenden. Ook in Bangkok weer geconfronteerd met alle veranderingen die COVID gebracht heeft. In tegenstelling tot alle andere keren dat we er waren leek het wel uitgestorven in de Bangkok Home. Dat is het centrum/ gastenverblijf van OMF in Thailand. De plek waar we in najaar 2013 drie maanden verbleven en waar ons Thaise avontuur begon.

vrienden uit Lopburi

Na Bangkok hebben we onszelf verwend met een week vakantie aan de kust. Heerlijk relaxen aan het strand bij 30°C terwijl in Nederland ……. Ook de tijd genomen om wat bijzondere vogels te spotten. En tot onze verbazing een onbekend beest gezien, Ooit van een colugo gehoord? Zoek-em maar es op! Verder ook voor het eerst van ons leven een otter gezien in het wild. Fraaie streek.

En nu

In Chiang Mai terug lag er weer aardig wat werk te wachten. Met de medische keuringen loopt het nog steeds storm.

Echter dat betekent wel dat we in pakweg een maand het leeuwendeel van dat werk klaar hebben. En dat brengt ons bij het volgende: we ervoeren allebei dat het tijd wordt om de bakens te verzetten. Er is zeker op dit moment te weinig werk voor allebei om hier een groot deel van het jaar te zijn.

met bovenin ons huis en verder de dagelijkse routine

Dit betekent niet dat we volledig afscheid willen nemen van dit werk maar om het anders te gaan doen. Met die insteek hebben we meerdere gesprekken gevoerd met onze veldleiding, met mijn collega in Singapore en OMF Nederland.

Conclusie: we komen eind maart terug naar Nederland en draaien de huidige afspraak met OMF om: Dus we wonen hoofdzakelijk in Nederland en gaan voor één tot enkele kortere periode(n) per jaar naar Thailand. Met in die perioden een duidelijke rol voor ons beiden.

De nabije toekomst

Eind maart terug naar Nederland. Dat betekent nú huur van het huis opzeggen, auto verkopen, sommige dingen opslaan. Andere spullen inpakken of van de hand doen. (Gelukkig hebben we niet veel verzameld de laatste jaren). En natuurlijk afscheid nemen.

Daarnaast gaan we ons voorbereiden op een grote verrassing en verandering. We hopen deze zomer 2x opa en oma te worden! Wow! Onze derde dochter Irene met Tobias verwachten hun eerste kind in juli en onze oudste dochter Miriam met Michael in augustus. Wat een zegen.

Of nog meer veranderingen gezond zijn weet ik niet, maar er zijn ook plannen om nu ook te gaan verhuizen. Iets wat we jaren uitgesteld hebben wegens “Thailand”.

En verder…..

In veel opzichten blijft het een vreemde tijd. Bijvoorbeeld: morgen kunnen we pas mijn werkvergunning oppikken. Daaraan gekoppeld kunnen we Marjo’s visum aanvragen waarmee ze voor een jaar mag blijven in Thailand. Dat bijt natuurlijk met de plannen om weer terug te keren naar NL. Echter, doen we dat niet dan moet Marjo het land uit komende week. En met de COVID-situatie is het maar de vraag waar ze dan naar toe kan en hoe ze weer terug kan komen.

Dus, wanneer dat allemaal lukt, kunnen we onze tijd hier uitzingen. Uitzingen is niet hetzelfde als nietsdoen. Over 2 weken hebben we een bezoek gepland aan Isaan in het noordoosten van Thailand. Daar werkt ook een team van OMF. De meesten kennen we goed. Ze hebben allemaal een keuring nodig. Tevens een goeie gelegenheid om bij te praten!

Marjo springt in de komende tijd nog bij op een speciale school hier vlakbij. Dit is speciaal voor jongeren die thuisonderwijs krijgen maar eenmaal per maand met lotgenoten leren in een klassikale setting. Verder heeft ze de kans om op Juniper Tree bij te springen. Een vakantie- annex retraite bestemming voor voornamelijk zendelingen waar ze in het verleden ook gewerkt heeft.

Dat was het weer. We hopen jullie gauw te ontmoeten. Zijn er nog vragen of onduidelijkheden stel ze! We hopen in de volgende nieuwsbrief concreter te zijn over hoe onze toekomst eruit gaat zien. Al weten we dat dat in Gods handen ligt. We willen ons door Hem laten leiden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *