Nog meer update. En belangrijk nieuws.

Nog meer update. En belangrijk nieuws.

Sinds juni zitten jullie al weer met smart te wachten op de volgende nieuwsbrief natuurlijk.

De vorige update was behoorlijk in mineur door de afgeblazen trip naar Thailand en de medische ongemakken die speelden.

Inmiddels lijken we dat laatste hoofdstuk afgesloten te hebben. Hoewel: als arts (en als vrijwel iedere volwassene) weten we dat wij mensen erg kwetsbaar zijn. Zoals een van mijn favoriete liedjes van Sting bezingt “How fragile we are”. Marjo is een therapie voor chronische pijn op het spoor gekomen die ons erg hoopvol stemt. Je moet haar er maar es naar vragen.

Wat de familie betreft gaat het voorspoedig. De kleinkinderen zijn een bron van grote vreugde. Dat klinkt erg plechtig, maar deze vreugde is erg banaal en heerlijk….

En we hopen dat nummer drie bij zoon Bram en zijn vrouw Roos zeer binnenkort nog meer vreugde brengt.

OMF nieuws

Ik denk dat vrijwel iedereen het inmiddels al weet. Maart 2024 loopt onze verbintenis met OMF officieel ten einde. Na 6 1/2 jaar. Het is een bewogen tijd geweest. Onderbroken door COVID (wat is dat ook al weer?). We hadden het niet willen missen. Het heeft ons leven beslist een bijzondere draai gegeven. Waarom dan stoppen?

Door de ervaringen van de laatste jaren werd meer en meer duidelijk dat onze tijd in Thailand moeilijker in te vullen was. Meestal vonden we wel bezigheden, maar mondjesmaat en ongeregeld. Vaak hebben we onszelf afgevraagd of dat dan zo hoorde. In het Koninkrijk van God hoef je toch niet per se nuttig te zijn (in de gewone betekenis)? Wees maar gewoon jezelf en doe wat je hand vindt om te doen. En dat hebben we ook gedaan. En vaak ook met plezier. Toch werd het steeds moeilijker. Zeker na COVID toen er een tijd lang weinig activiteit mogelijk was in Chiang Mai. Nadat we besloten minder tijd in Thailand zelf door te brengen. Nadat we ons huurhuis opgaven. Toen ik (Gert) merkte dat de medische taken die ik heb ook in beperkte tijd gedaan konden worden. En ja, toen er meer een beroep gedaan werd door onze kinderen en kleinkinderen.

Even goed was het een lastige beslissing. Gesprekken met de veldleiding, de medische staf in Singapore en met OMF Nederland (bedankt lieve mensen) en gebed deden ons besluiten de stekker er uit te trekken. EN in januari dan de laatste periode in Thailand. De laatste? We hebben de deur opengehouden voor onze inzet als vrijwilliger!

In Nederland

Wat OMF betreft gaat het medische werk gewoon door. In beperkte mate: vragen via de mail blijven komen. Af en toe een videogesprek. Meedenken voor de uitzending van nieuwe zendelingen op het veld. We hebben een aantal spreekbeurten verzorgd. O.a. in Emmeloord en recent ook in Deventer. In de baptistenkerk waar we vaak heengaan.

22 september hopen we weer deel te nemen aan een terugkomdag voor mensen op verlof. En de eerste week van oktober nemen we deel aan een retraite op Le Rucher in Frankrijk. Dit zien we als een afsluiting/ evaluatie et cetera van de OMF periode. Debriefing noemen ze dat in zendelingen jargon. (Heeft iemand alsjeblieft een Nederlands woord hiervoor?)

Marjo is begonnen met vrijwilligerswerk bij De Ontmoeting in Deventer. Dit is een plaatselijk initiatief dat een tweedehands kledingwinkel runt en een boekenwinkel in de binnenstad. Dit gecombineerd met koffieochtenden, taalcursussen voor vluchtelingen, Alphacursus en ga zo maar door. Ze werkt in een fijn team. Ook een manier om een beetje in te burgeren. Marjo gaat ook meedraaien in het Alpha-team dit najaar. En Gert verzorgt een van de lezingen in december.

Werk in huisartsenland is er volop. De meeste weken werk ik een aantal dagen in Wierden. En verder werk ik vooral in Raalte en op de huisartsenpost in Deventer. Werk wat me veel voldoening geeft.

We zijn erg blij en dankbaar voor al het meeleven en de gebeden. Ook welkom in Deventer! Altijd gezellig om weer eens bij te praten.

Tijdschema

22 september HAR ( voor verlofgangers) in Amerongen

2-6 oktober retraite in Le Rucher, Frankrijk

9 nov. Vergadering met Thuisfrontteam

najaar 2023 Alpha-cursus

9 jan. 2024 – 16(?) febr Thailand

2 gedachten over “Nog meer update. En belangrijk nieuws.

 1. Fijn om weer van jullie te horen.

  Veel zegen en vreugde in jullie bezigheden.
  Met ons gaat het goed,alleen heeft zijn beperkingen,gevolg van de sudden deafness.
  Kontakten 1 op 1 gaat prima,maar met meerdere mensen lukt niet.
  Wel heeft hij een ander doel, hij verzorgt natuurdocumantaires in verzorgings tehuizen.Begeleid door improvisatie.Hij kan de instrumenten zo opstellen,dat het niet stoort in zijn gehoor.

  Dan sponseren we Nelson en Enness in Luanshya,we hebben verschillende sponsors.
  Economisch gaat het daar heel slecht.
  We proberen te doen wat we kunnen.

  Lieve mensen,veel zegen in al jullie bezigheden.
  Wim en Martine

 2. Lieve Gert en Marjo.
  Bedankt voor de update.
  Een hele en begrijpelijke ommezwaai voor jullie.
  Fijn om te horen hoe jullie alweer prachtige invullingen hebben gevonden.
  Dat God jullie hierin ook mogen zegenen.
  Want ook dit werk is belangrijk.
  Veel liefs Hendrik en Mien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *