BE STILL AND KNOW THAT I AM GOD

BE STILL AND KNOW THAT I AM GOD

Dit is al weer de laatste update uit Thailand voor deze periode. 28 februari vliegen we naar Nederland voor 3 maanden! We hebben er zin in! Zin om onze kinderen weer te zien, alle zeven :), om in ons eigen bed te slapen, om thuis te zijn in ons huis, op Urk en in Nederland, om te vertellen hoe God aan het werk is in Zuid-Oost Azië en in ons leven.

kerst in onze internationale kerk

Maar wat is er de laatste maand gebeurd? We zijn na de kerst naar Penang, een eiland voor de kust van Maleisië, gevlogen voor 9 dagen. Bram en Roos kwamen daar ook heen vanuit Nederland. Wat een fijn weerzien. Wat een fijne plek om met elkaar op te trekken. Vrienden hadden voor ons een appartement geregeld op de 26ste verdieping. Zij zelf wonen op de 8ste. We hadden haar op de LMC cursus ontmoet in november. Ze hebben ons echt verwend door ons mee te nemen op allerlei dagtrips. Verder bleef er nog genoeg tijd over om met Bram en Roos op te trekken. (Zie foto impressie)

Penang is vol schilderkunst

De weken in Chiang Mai waren daarna gevuld met taalstudie voor Marjo en veel medische keuringen voor Gert. Druk, druk, druk! Een nieuwtje is dat Gert toch maar weer met de taalstudie is begonnen, zij het op een andere manier. Zoals kinderen het leren: door het horen, begrijpen en dan pas later spreken.

Deze periode is ook een tijd van nadenken over de toekomst. We zijn bezig om een gemeubileerd huis te huren van werkers van OMF, die per 1 juli terug naar Canada gaan. Het lijkt goed om een vaste plek te hebben waar we elke keer weer terugkomen. Waarschijnlijk zullen we per jaar 8 maanden in Thailand en 4 maanden in Nederland doorbrengen, verdeeld over 2 periodes. Dit lijkt ons voor nu haalbaar.

Dit wordt zeer waarschijnlijk ons huis!
taalstudie in de zon,(toch nog een beetje leuk)

Deze laatste maand is niet makkelijk geweest. Vooral door slechte nachten van niet of nauwelijks slapen voor ons beiden. Gert heeft hier al maanden last van, wat hem nu gaat opbreken. Bij Marjo heeft de taalstudie een grote impact op haar welzijn. Op dit moment wil het even niet meer. Haar hoofd zit vol. We houden ons vast aan het feit dat we weten dat we hier nog niet klaar zijn. God geeft ons genoeg kracht voor elke dag, als we Hem maar voor ogen houden. Maar dat is soms erg moeilijk. We zien trouwens ook veel mooie dingen gebeuren! Bemoedigingen en verhalen van andere zendelingen houden ons ook bij de les. Voor een Urkse jonge vrouw, die langs kwam, konden we regelen dat ze meeging met een medische kliniek in de bergen. Dat vond ze zo bijzonder, dat ze daar nog 2 weken Engelse les gaat geven. Op dit moment zijn Marjo’s broer Rinus en zijn vrouw Annejuul bij ons in Chiang Mai. Zo bijzonder om hun een kijkje te geven in ons leven hier. De tweede week van februari gaan we een weekje op vakantie met hen in het zuiden van Thailand. Voor die tijd brengen wij een bezoek aan het team van OMF in die regio. We zijn daar nog nooit geweest en het is goed om die mensen ook persoonlijk een bezoek te brengen.

Een tochtje naar de hoogste berg in Thailand, de Doi Inthanon, 2565 meter, met Rinus en Annejuul

Woord van de maand:

ฝรั่ง = farang oftewel een “vreemdeling”. Een woord dat gebruikt wordt voor elke buitenlander, ook al woont-ie al 30 jaar in Thailand. 

Dit keer een korte update. Bedankt voor het lezen en wie weet tot snel in Nederland!

 

Eén gedachte over “BE STILL AND KNOW THAT I AM GOD

  1. dag Gert en Marjo,
    Las zojuist jullie gebedsbrief en nog een paar weken, dan hopen jullie weer in Nederland aan te komen. Hartelijk dank nog voor de prachtige Kerst- en nieuwjaarswens ! Hadden jullie een fijne tijd met Bram en Roos ? Vast wel, heerlijk om één
    van de kinderen even om jullie heen te hebben.
    lieve groetjes van Joke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *