Coronatijd=komkommertijd?

Coronatijd=komkommertijd?

Een beetje rare titel dit keer.  Leek me toch wel gepast omdat er vanuit ons niet zo heel veel te melden is. Komkommertijd dus!? Zoals bekend zijn we net voor de wereldwijde Corona-crisis in Nederland teruggekomen. Vergeleken met alle grote en kleine drama’s is ons leventje niet zo heel interessant natuurlijk. Net als iedereen ervaren en ondergaan we de beperkingen die deze tijd met zich meebrengt. Leven mee met een aantal mensen uit onze omgeving die getroffen zijn door het virus. Zijn af en toe een beetje moedeloos dat weer iets niet door kan gaan. Zien onze kinderen en anderen (te) weinig. En voor mij, Gert, betekent het dat ik vaak werk in pak. Want ook de huisartsenbranche is bijna onherkenbaar veranderd.  Contact met Thailand is gebleven natuurlijk. Maar de terugvlucht is geschrapt en wanneer we terug kunnen is nog een grote vraag. In de loop van juni? Nog later? En wanneer we teruggaan, wat kunnen we dan? Ook in Thailand is tenslotte alles nog behoorlijk op slot. In de komende weken hopen we meer te weten te komen. Veel staat nog op losse schroeven.

Gezondheid

En o ja, wij zijn gelukkig nog gezond van lijf en leden.  Hoewel: een klein uitstapje naar een vervelend akkefietje: In de week voordat we terugkwamen sneed ik me aan een rietstengel. Omdat mijn duim zo dik en rood bleef heb ik een collega in Nederland gevraagd om er es naar te kijken. Die heeft em opengesneden en een paar stukjes riet verwijderd. Na een maand kwam ik alsnog bij een chirurg terecht vanwege blijvende klachten. Die heeft em weer opengemaakt en nog es 3 stukken verwijderd. Tot op vandaag voelt m’n duim beurs en ik ben een beetje bang dat nog niet alles er uit is….

Activiteiten

In Nederland stonden een aantal ontmoetingen en presentaties gepland voor deze tijd. Die konden niet doorgaan uiteraard. Van de nood een deugd maken hebben we o.a. gedaan door een filmpje op te laten nemen via een goede vriend. Een algemeen filmpje over onze “missie” in Thailand. Wel toegespitst op een gemeente in Hasselt, Overijssel, waar we een presentatie zouden geven. Dit op uitnodiging van onze vrienden Erik en Gerdie die ons in februari in Thailand bezocht hebben.

Voor de geïnteresseerden: Kijk het filmpje hier onder. Het wachtwoord is omf01

Een hartelijke groet van ons en in juni hopen we weer met een langere editie te komen.

Mochten jullie ons nog willen ontmoeten: welkom op Het Ruim in Urk op 1 1/2 meter afstand.

Gert en Marjo

Eén gedachte over “Coronatijd=komkommertijd?

  1. Hey Gert en Marjo! Leuk informatief filmpje 🙂

    Veel zegen op jullie werk. Ook met alle onzekerheid momenteel (herkenbaar). Ook in deze tijd vertrouwen we erop dat God weet wat Hij doet, en dat hij deze tijd gebruikt om Zijn doelen te bewerkstelligen.

    Groetjes uit Hongarije,
    Frans en Eszter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *