WACHTEN……….

WACHTEN……….

Ja, dat is wel ons thema van 2020. Al meer dan 9 maanden. Wat is zo’n jaar anders verlopen dan we dachten. En natuurlijk niet alleen voor ons, maar voor heel veel mensen. Misschien wel voor iedereen. Leren omgaan met teleurstelling, hoop en verwachting, loslaten, geduld oefenen, in Nederland leven en natuurlijk ook omgaan met alle ideeën wat betreft Corona. Hoe doe je dat?

Voor mij (Marjo) is dat een heel proces geweest. Een tijd van overspannen zijn en slecht slapen, met ups en downs, met blij zijn om in Nederland bij de kinderen, familie en vrienden te zijn. Tegenover terugverlangen naar Thailand en “wat doe ik hier?”. Begin oktober hadden we een conferentie met alle gestrande verlofgangers van OMF in Nederland. Mensen, die net als ons niet terug kunnen naar hun zendingsland. Het thema was Waiting on God (wachten op God). Heel toepasselijk voor ons allemaal. Het wordt ook wel “tijd op de drempel” genoemd. En wat doe je daar? In die wachttijd? Kan je het loslaten en overgeven en kijken wat er nog mogelijk is? Of ga je bij de pakken neer zitten? Of ga je er tegen vechten? Genoeg materiaal om eens goed over na te denken.

Wat doen we hier nu in Nederland? Gert werkt hier en daar in een gezondheidscentrum als huisarts. Vaak enkele dagen in de week. Verder nog eens een paar diensten op de huisartsenpost. Hij vindt het wel erg leuk om als huisarts werkzaam te zijn. Natuurlijk houdt hij ook het werk bij voor OMF in Thailand via mail of Whattsapp. We bezoeken veel mensen of vrienden komen bij ons. Marjo is degene die veel belt of appt met de zendelingen in Thailand. Al met al vervelen we ons totaal niet!

Wanneer gaan we weer naar Thailand? Tja, dat weten we nog niet. Er zijn veel dingen die daar in mee spelen. Met name of we een visum kunnen bemachtigen voor langere tijd. Want als we Thailand binnen kunnen komen, moeten we sowieso 2 weken in een hotel in Bangkok in staatsquarantaine. Dat is voor één keer wel te doen, maar het liefst niet vaker. Daar hangt ook een flink kostenplaatje aan. Maar als we kunnen gaan, horen jullie het!

Iedereen bedankt voor jullie steun op wat voor manier dan ook in 2020! Het is zo belangrijk voor ons om te weten dat er mensen achter ons staan. We doen dit werk samen. Alleen kunnen we het niet. We hopen dat jullie ons blijven steunen. Willen jullie meer weten d.m.v. een persoonlijk bezoekje of belletje of mailtje, laat het ons weten. We vinden dat erg fijn.

Boekje over het MEKONG-veld (daar werken we o.a. voor) over de onbereikte bevolkingsgroepen in de gebieden langs de Mekong rivier. Zou je dat willen ontvangen, kom het dan bij ons ophalen of voor 3 euro sturen we het naar je op.

In deze tijd voor Kerst mogen we weten dat God ons nooit alleen laat. Immanuël, God met ons, Jezus, het Licht in de duisternis.

Gezegende dagen en een gezond en liefdevol 2021!

Eén gedachte over “WACHTEN……….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *